tandbehandlinger hos tandklinikken danmark

Tryklåsprotese

Løsningen der kan holde styr på din protese.

KONTAKT OS

Tryklåsprotesen er til dig, som har svært ved at styre din protese. Vores tandlæger kan vejlede dig til, om en tryklås er det rigtige for dig.

Hvad er en tryklåsprotese?

Med udgangspunkt i en form for kunstige tandrødder, sikrer du at din tanprotese fastholdes stabilt. Tryklåsprotesen klikkes altså fast i de kunstige tandrødder og du vil aldrig opleve at protesen river sig løs, når du er ude blandt andre.

Er der komplikationer ved en tryklåsprotese?

Folk hvis gummer er begyndt at svinde så meget ind, at gummen er begyndt at flade ud (typisk undermund), der vil en almindelig protese have svært ved at sidde ordentligt fast. En tryklåsprotese sikrer at protesen sidder fast og vil ikke bevæge sig under tale eller når du tygger.

Hvad sker der, hvis den ikke sidder som den skal?

Der kan opstå ømhed, sår eller tyggeproblemer hvis din protese ikke sidder som den skal. En protese som fæster på to eller flere tryklåse giver derfor en ekstra mængde komfort, da patienter opever, at de ikke bliver bange for, at ‘gebisset’ skal falde ud i tide og utide.

Montering af en tryklåsprotese

Den ene af to metoder til at montere en tryklåsprotese er, at tandlægen benytter et eller flere sunde tandrødder. Fæstningen sker ved at indsætte en kugle i den sunde rod, hvorefter protesen klikkes på denne. Jo flere tryklåse du får, des bedre vil din protese sidde fast.

Hvis der ikke længere eksisterer sunde tandrødder, så kan vores tandlæger indoperere et tandimplantat. Tandimplantatet fungerer som en kunstig tandrod, der sættes i knoglen. Disse implantater skal sidde godt og ordentligt fast inden man kan klikke protesen på.

Ved montering af tryklåsprotese er det tilstrækkeligt at installere to rødder i undermunden. Men ved overmunden er det muligt at montere seks tryklåse for derved at opnå en ganefri protese. Det hjælper mange folk fra en smule gene fra ganeprotesepartiet.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld gerne kontaktformularen og afvent at vi kontakter dig hurtigst muligt

Navn *

Telefonnummer *

Vælg klinik *