tandbehandlinger hos tandklinikken danmark

Tandblegning

Få hvide tænder med vores tandblegning

KONTAKT OS

Der findes tre typer af tandblegninger. Vores tandlæger vil gerne råde dig til den bedste behandlingsmetode. Du kan vælge enten hjemmeblegning eller vores to typer af klinikblegning.

Inden tandblegning

Tandlægerne hos Tandklinikken Danmark vil først og fremmest bestemme din farve på tænderne. Vores behandlere vudere samtidig også, om dine tænder er egnet til en tandblegning og ud fra hvilken type der vil give dig bedst resultater. Vi vi dertil tage et almindeligt billede af dine tænder og vedhæfte din journal såfremt vi har besluttet hvilken metode (i samråd med dig) der er bedst. Hvis blegningen af dine tænder foregår på vores klinik tager vi ligeledes et billeder efter behandlingen.

Tænder og tandblegning

Desværre kan ikke alle misfarvninger bleges. Har du fået lavet fyldninger eller keramisk krone, og måske kan det blive nødvendigt med udskiftning af disse efter tandblegning. Vi vejleder og rådigver dig altid inden du påbegynder en tandblegning.

Hvorfor bliver tænder misfarvet?

Der findes mange grunde til misfarvninger i tænderne. Gule tænder kan være arveligt og nogle kan endda være født med en lysere toning af emaljen end andre. Såfremt tænderne er misfarvet af tobak, farvestoffer fra din mad eller hvis der er fejl i emaljen, vil dine tænder typisk kunne bleges. Misfarvning som følge af aldring kan oftest også bleges, såfremt den har forårsaget porøsitet i tændernes emalje, sygdom og/eller medicin.

Erfarinsmæssigt set har unge tænder bedre resultater af blegning end ældre tænder.

Virkning og bivirkning af tandblegning

Når lys tilbagekastes i dine tænder skabes den farve som dine tænder har. Lysets brydning i tandens materiale bestemmer altså farven på dine tænder. Ved en tandblegning virker midlet ved at trænge ind og spalte farvekornene til mindre farvekorn. Spaltningen resulterer i at tanden vil se lysere ud. Det skal bemærkes, at tandblegning kan øge følsomheden i tænder ved isning og der kan opstå irriteret tandkød – men disse forsvinder typisk allerede i løvet af de næstkommende dage.

Gode råd omkring tandblegning

Umiddelbart efter tandblegning er det vigtigt at du ikke spiser eller drikker noget der kan farve tænderne i 2 dage efter tandblegningen. Det gælder også rygning. Det er tilladt at spise mad der er hvidt, eksempelvis ris, pasta, kylling og mælk, Grunden er, at blegemidlet vil virke ved at trække væske ud af tænderne og kan derfor være disponibel for at indtage væske og farvestoffer. Disse må naturligvis ikke være andre end hvide.

Hvorlænge virker en tandblegning?

Det er vigtigt at bemærke, at tandblegning ikke er en permanent behandling. Din indtag af mad- og drikkevarer, samt generel mundhygiejne bestemmer ligeledes resulaterne af din tandblegning.  Det er derfor meget svært at bestemme hvor lang tid lige netop din tandblegning virker, men typisk mellem 1 år og op til flere år.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld gerne kontaktformularen og afvent at vi kontakter dig hurtigst muligt

Navn *

Telefonnummer *

Vælg klinik *