tandbehandlinger hos tandklinikken danmark

Røntgen

Få overblikket over dine tænder

KONTAKT OS

Tandlægen anvender røntgenbilleder til at diagnosticere dine tænder og knogler. Tandklinikken Danmark tager både almindelige røntgen, men også panoramabilleder. Ofte vil prisen for disse være inkluderet i en samlet behandling. Det gør vi for at vores priser skal være knivskarpe på gennemskuelighed.

Tandlægens røntgenbilleder

Røntgenstråler gennemtrænger menneskevæv, tænder og knogler, men med forskellig hastighed og dette afbildes på røntgenpapiret. Lyse og mørke toner afsættes, hvoraf de lyse gengiver det hårde væv så som knogler og tænder. Det mørke område gengiver blødt væv som hud og muskler. Tandfyldninger fremstår som meget hvide.

Røntgenbilledets formål

Tandlægen anvender røntgenbilledet til at få indsigt i de dele af tænderne, som ikke er synlige. Ud fra et almindeligt eftersyn kan tandlægen vurdere den generelle tandsunhed og beslutte om et billede er nødvendigt. Derudover, kan røntgenbilledet bruges til at bestemme sygdommens udbrud, for eksempel ved paradentose. Ydermere for at undersøge om paradentosebehandlingen har hjulpet patienten.

Hvilke typer røntgenbilleder findes der?

Hos Tandklinikken Danmark er vi udstyret med nyeste og mest moderne udstyr. Det sikrer dig høj kvalitet på din tandbehandling.

Panorama scanneren står i vores adskilte rum og selve optagelsen foregår uden for munden ved undersøgelse. Der er derfor ikke gener når vi optager panoramabilleder. Det kræver blot, at patienten sidder stille i cirka et minuts tid.

Ved et røntgenbillede bliver man udsat for det, der svarer til 4-12 timers baggrundsstråling. Baggrundsstråling er den dalige stråling vi modtager fra omgivelserne. Kosmisk stråling og stråling fra undergrunden.

Som patient må du selv vælge røntgenbillede fra, hvis dette ikke ønskes. Tandlægen kan dog i visse tilælde ikke foretage en tilfresstillende undersøgelse og dermed behandling. Følg derfor altid tandlægens råd. Husk på, at hos Tandklinikken Danmark har vi fjernet prisen på røntgenbillederne ved nogle behandlinger. Eksempelvis ved tandproteser m.f.

Tidligere har det været et krav at dække patienter til med blygummiforklade, men Sundhedsstyrelsen har nu fjernet dette – da den mændge stråling man får ved røntgen er så forsvindende lille. Dette gælder også for børn og gravide.

Kilde Tandlægeforeningens hjemmeside

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld gerne kontaktformularen og afvent at vi kontakter dig hurtigst muligt

Navn *

Telefonnummer *

Vælg klinik *