tandbehandlinger hos tandklinikken danmark

Knogleopbygning

En knogleopbygning forstærker din kæbeknogle

KONTAKT OS

Hvis din kæbeknogle er svækket kan man bygge knoglen op på ny og gøre plads til et implantat. Implantat der herved så erstatter en eller flere mistede tænder. Vores tandlæger på Tandklinikken Danmark vil vejlede dig ved hjælp af røntgenbillede og undersøgelse om der er brug for knogleopbygning.

Knogleopbygning

Det er enten muligt at bygge kæbeknoglen op med et transplantat af patientens egen knogle eller ved brug af en kunstig knogle. En kæbeknogle bliver stimuleret ved at en rask tand er aktiv og i funktion. Hvis en tand mistes forsvinder denne stimuli til nogen grad og det bevirker at kæbeknoglen reduceres i det gældende område.

Når tandlægen anvender patientens egen knogle, udtages denne typisk bagest i underkæben. Der fjernes en lille blok af den stærke og sunde knogle, som herefter mølles i mindre stykker. Det fremkomne materiale placeres derefter det sted i køben, hvor der er planlagt et implantat. Det er også muligt for tandlægen at undlade at mølle blokken og skrue den direkte fast istedet.

Efter nogle måneder vil knoglen opbygges og integrere med øvrig knogle. Der vil nu være tilstrækkelig mængde af knogle, til at implantatet kan placeres.

Sinusløft

Hvis der skal implantet i regionen ved kindtænder i overkæben, da er knoglekammen oftest reduceret meget i højden. Det skaber et stort problem for netop dette område.

Bihulerne, som består af tomme hulrum,  afgrænser knoglekammen. Derfor vil implantater fæstet i denne region sidde med spidsen i bihulen. Den midterste del af implantatet sidder derfor fast i knoglen. Ved sinusløft forståes, at der laves et lille hul med adgang til bihulen, lige under slimhinden. Heri fyldes møllet eller kunstig knogle.

Derved opnår patienten den knoglemændge, der gør, at implantatet er fæstet ordentligt. Typisk placeres implantatet 4-6 måneder senere.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld gerne kontaktformularen og afvent at vi kontakter dig hurtigst muligt

Navn *

Telefonnummer *

Vælg klinik *